vrijdag 31 januari 2014

Donkere Polen

Wat zijn we blij met z'n allen dat we het werk niet hoeven te doen wat de mensen uit o.a. Polen voor ons doen. Het heeft z'n nadelen natuurlijk, want zelf worden we steeds verwender en hollen we de samenleving uit, maar dat blijkt een detail te zijn.

Persoonlijk heb ik moeite met hun kleding. 

Veel van deze mensen hebben een woonplaats gevonden in huizen buiten de kern die leeg stonden en huren deze. Ze hebben veelal geen auto of fiets. Ze doen heel veel met de 'benenwagen'. Overal zie je ze lopen door Maasdijk en omstreken. Op de meest afgelegen wegen lopen ze met tasjes gevuld met opwarmmaaltijden, bier en energydrankjes van de plaatselijke supermarkt op weg naar hun home-sweet-home. 

Hoe vaak ik me al een ongeluk geschrokken ben, omdat ze ineens vanuit het niets komen, zijn niet meer op 1 hand te tellen. Ze hebben vaak donkere kleding aan, lopen op onverlichte wegen en doen eigenlijk niks fout. Behalve dat ze absoluut niet zichtbaar zijn voor een automobilist in het donker.

Misschien moeten de supermarkten eens een actie starten om een reflecterend vestje bij een paar blikken bier te geven. Alcohol voorkomt ongelukken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten