zondag 18 februari 2018

Zo tevreden ben ik eigenlijk niet, net als vele anderen

Vroeger vond ik alles wat met politiek te maken had suf, saai en stoffig..... M'n vader volgde het allemaal, maar als puber had ik wel belangrijkere zaken om me druk over te maken (kleding, make-up, uitgaan, etc.).
Toen ik een jaar of twintig was, deed ik regelmatig klussen voor de Hoekse Krant, waaronder weleens raadsvergaderingen. Daar zaten dus dé belangrijke mensen, die alles wisten en nooit fouten maakten, dacht ik. Jong en naïef als ik was.... Nou, het waren gewoon mensen, als jij en ik.
 

Wat ik nù van de politiek vind? Oud, beetje grijzer en iets wijzer. Tja.... Zo tevreden ben ik eigenlijk niet, net als vele anderen.
De mensen in de politiek doen niet vaak wat ze beloven, eigen belang voorop, moeten de burger vertegenwoordigen wat veelal ‘vergeten’ wordt, 'Jan en alleman' zonder verstand van zaken kan tegenwoordig de politiek in. En daarom hebben we wat we nu hebben.
Dit zijn zomaar een paar meningen die je dagelijks hoort. Ik moet eerlijk zeggen, ik vind dit ook. De politiek staat steeds verder van de mensen af die ze vertegenwoordigen. Alles bij elkaar, genoeg verbeterpunten!
 
Een stapje terug in de tijd; met de komst van Pim Fortuyn zag ik het helemaal voor me, een samenleving "met ballen". Ik vond het geweldig; hij zei wat hij dacht, had oplossingen, was zichzelf, had verstand van zaken en was voor iedereen begrijpbaar. Wat was ik teleurgesteld dat er op zo'n tragische wijze een einde kwam aan zijn missie.
Ik vond het daarna moeilijk om een partij te vinden die bij mijn standpunten paste. Weer terug naar de VVD? Dat was ook niet meer wat het was geweest. Jammer! Ik was de laatste jaren, zoals ze dat zeggen, een zwevende kiezer. Voelde me bij de traditionele partijen niet thuis. Want als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg en dat wilde ik juist niet. Ik heb wel altijd gestemd, want ergens iets van vinden en niks doen, vind ik ook geen goede combi. Dan verandert er zeker niks en blijven die ‘heilige huisjes’ gezellig staan. 
 
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen lagen mijn standpunten het dichtst bij het programma van de LPFWestland. Ik heb ze gevolgd in de media. Ook voor deze verkiezingen kan ik me vinden in hun standpunten. Dit jaar sta ik zelf op de kieslijst van deze partij. Dit was niet specifiek iets van m'n bucketlist, maar het kwam op m’n pad. Ik ben van nature nieuwsgierig (belangstellend en leergierig in politiek correcte taal). Dus ik dacht, gewoon doen! 'Iets doen, wat je nog nooit gedaan hebt.' In deze wereld gebeuren namelijk mooie dingen, maar ook dingen waar ik het absoluut niet mee eens ben. En daar vind ik wat van. Ik heb niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen, maar niks doen vind ik ook geen optie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten