donderdag 8 maart 2018

Waarom moet je stemmen?

Ten eerste moet je niks, maar wil je iets veranderen en bijdragen aan de samenleving, dan gaat dit niet vanzelf! Het enige wat spontaan uit de lucht komt vallen, is regen, zegt een oud spreekwoord. Klagen, ontevreden zijn en niks doen is dus geen goede combinatie.
Mensen vragen mij regelmatig, nu ik op de kieslijst van LPFWestland sta, waarom ze op mij zouden moeten stemmen? Tja, dat is best lastig in een paar minuten te vertellen, maar ik ga een poging doen.
Natuurlijk sta ik achter 98% van de standpunten, anders zou ik niet bij deze partij passen. Maar sommige punten vind ik minder belangrijk dan andere, logisch! En dan bekijk ik dit zeker niet vanuit eigen belang, want dan moet je niet in de politiek gaan, als je dit voor jezelf doet, toch?
 
Wat ik belangrijk vind:
  • Dat we op een realistische en eerlijke manier met statushouders omgaan. Nu is dit doorgeslagen naar de verkeerde kant. Vluchtelingen zijn voor een groot deel geen echte vluchtelingen, maar uit op ‘verzorging’ door onze staat, waar ze geen bijdrage aan hebben geleverd, waardoor dit niet meer betaalbaar blijkt. Dit is een onhoudbare situatie die we zelf hebben gecreĆ«erd en zelf ook weer op moeten lossen.
  • Dat er geen islamitische basisschool komt. Dit staat haaks op de gewenste integratie. Ik ben voorstander van een neutrale basis. Voor (basis)scholen zonder geloofsovertuiging of alleen als keuzevak. Geen scheiding op basis van geloof. We moeten juist samen leren leven.
  • Dat scholen multifunctioneel worden gebruikt, het zgn. bredeschool-concept. Dit geldt ook voor andere gebouwen, zoals bijvoorbeeld verenigingsgebouwen. Om alles betaalbaar te houden, moet er samengewerkt worden waardoor er een win-win situatie ontstaat.
  • Dat er realistischer begroot wordt in geld en tijd. Dus niet altijd geld erbij en projecten die uitlopen… Bij commerciĆ«le bedrijven gebeurt dat namelijk ook niet. Dus het is mogelijk!
  • Dat ontvangers van subsidies verantwoord met deze bedragen omgaan. Dit geld is door de inwoners van Westland verdiend en moet dus ook ten goede moet komen aan de samenleving. En niet aan alleen de ontvangers.
  • Dat Westlandse jongeren de mogelijkheid moeten krijgen in het Westland te blijven wonen. Er moeten betaalbare huizen komen voor deze doelgroep. Dit houdt het Westland jong.
  • Dat Westlanders die een huis nodig hebben, niet jaren op een wachtlijst moeten staan en statushouders voorrang krijgen. Dat begrijp ik niet en vind ik onvoorstelbaar.
  • Dat mensen die kunnen werken, ook aan het werk gaan. Als je niet kunt werken, is dit een ander verhaal, maar er zijn nog teveel mensen in deze tijd (van grote arbeidsbehoefte) die alleen denken rechten te hebben en geen plichten. Bovendien moet werken lonen.
  • Dat camerabeelden actief gebruikt mogen worden bij het oplossen van misdrijven. Een misdaadpleger verspeelt bepaalde rechten door van het rechte pad te raken. De juiste mensen moeten beschermd worden.
  • Dat de Westlandse cultuur (waaronder de feestweken) blijft behouden, maar ook meegroeit met de hedendaagse tijd.
Ga ik dit allemaal voor elkaar krijgen? Nee…. Gaat de LPFWestland dit en de andere speerpunten voor elkaar krijgen? Nee….Maar hoe meer mensen er stemmen, hoe groter de kans is! Dus pak je Westlandse stem terug.

1 opmerking: