zaterdag 5 januari 2013

Een lot uit de loterij?

Ik kom uit een familie die niks heeft met kansspelen, loterijen, casino's. Wij vinden alles zonde van het geld en zijn ervan overtuigd dat we toch niets winnen! Daarom doen we niet mee.

Nu is het meestal anders..... Veel mensen doen met van alles mee in de hoop toch echt een keer iets te winnen. Maar vooral, zijn ze bang iets mis te lopen, want stel je voor dat je je loten van de postcode loterij opzegt en de straatprijs valt in jouw straat. Dan heeft je buurmaan meer dan jou! Of je speelt al jaren mee met de loterij met dezelfde nummer, je zegt op en de prijs valt op 'jouw' nummers. Dit is volgens mij de grootste reden dat mensen blijven meedoen!
 
Vanmiddag was in een boekenwinkel in Maassluis en stond achter een hoogbejaard dametje. Er kwam een oud verfrommeld beursje tevoorschijn waaruit ze zes euro wist te vissen voor de lotto. Ik vroeg haar wat ze zou doen als ze zou winnen? Want als je zo oud bent en je staat op het één na laatste station, wat moet je er dan nog mee..... Ze gaf aan dat ze toch niks wint, dus daar hoeft ze zich niet druk om te maken. Dus een logische vraag; "Waarom doet u dan mee?" Ze gaf aan dat ze al zolang meedoet met dezelfde nummers dat ze niet durfde te stoppen, want,wat als....... Daar kon ze niet mee leven! 
Ze zag er wat verwaaid uit, als van, ik-heb-een-klein-aowtje-en-het-lukt-allemaal-net. En toch meedoen. Ze gaf ook aan dat het tot nu toe haar geen moment blij had gestemd om mee te doen, slechts wekelijks een teleurstelling. Dus resumé, je doet mee aan iets, waarvan je 99,9% zeker weet dat je niets wint, je krijgt wekelijks een teleurstelling te verwerken en het kost elke week geld!
 
Ze gaf ook het advies er niet aan te beginnen. De verkoper, gaf als tip, al het geld wat je eraan uit zou geven, op een bankrekening te zetten, dan heb je na x jaren 100 % kans op een mooi geldbedrag!
 
Maar een mens wil spanning, een mens wil meer.........

1 opmerking:

  1. De kans dat je achter, achter, achter, achter klein kinderen iets winnen is aanwezig. Het blijft fascinerend dat mensen de hoop houden terwijl ze weten dat het geen zin heeft.
    Doet je afvragen dat wanneer ze zich zouden bezig houden met een hoger doel dan de loterij ze gelukkiger zouden zijn? Als mensen echt hun hart volgen en volledig voor hun doelen zouden durven gaan. Misschien ken je dit filmpje, zo niet geniet er van;http://www.youtube.com/watch?v=Jb6thtmfveE

    Het moest even via anoniem, volgende keer heb ik ook een account.;-)

    BeantwoordenVerwijderen