zondag 9 december 2012

Wat ga jij vrijdag de 21e doen als de wereld vergaat?

Vrijdag 21 december as. vergaat de wereld en is mijn vader jarig.
Dat laatste is een feit, de eerste stelling een gerucht wat vele mensen oprecht geloven. Volgens de Maya-kalender eindigt hier iets..... Maar wat eindigt hier? Daarover zijn de experts het niet eens.

Volgens een Zweedse bioloog en Maya-deskundige Calleman zal er niets veranderen  en is de datum gewoon fout. Bovendien beschrijven de Maya's slechts sociale veranderingen. Als we niet veranderen, zal de mensheid achterblijven met een aftakelende planeet en de herrinnering aan hoop.

Volgens Geryl van de Europese 2012-beweging zal een superuitbarsting de aarde bereiken. Alle computers zullen kapot gaan en de kerncentrales zullen smelten. Hij geeft het advies al je geld op te maken en zoveel mogelijk op reis te gaan. Overleven kan alleen in Marokko.

Zonderhuis, specialist in de 13 manen kalender, heeft de comclusie getrokken dat de steen waarop staat wat er precies gaat gebeuren onleesbaar is geworden. 2012 is echter wel een jaar waarin een nieuw tijdperk begint. Als er maar genoeg mensen willen veranderen, kunnen we ongelijkheden omzetten en nieuwe kansen creƫren. Loslaten van ballast. Nog nooit in de geschiedenis waren er zoveel mensen bezig met betere wereld.

Benedict, schrijver en filosoof, geeft aan dat op deze dag de aarde, zon, maan en grote planeten op een lijn komen met het centrum van de Melkweg. Het begin van een nieuwe cyclus, waarin veel gaat veranderen, meer spirituele ontwikkelingen als tegenhanger van het huidigebmaterialisme. 

Lenssen, schrijver en filmmaker voorspelt een wereldwijde schudding en een zonsverduistering van drie dagen. Daarna komen we in een schonere atmosfeer en begint een nieuwe periode van 5200 jaar met een harmonieuze wereldcultuur.

Volgens Smulders, schrijver en onderzoeker wordt de huidige tijd afgesloten. De natuurlijke orde wordt hersteld met nieuwe planten, dieren en mensen. Het huidige religieus fanatisme, kapitalisme, etc. wordt overwonnen. 

Toonen, als Maya-deskundige geeft aan dat er op de dag zelf niet veel veranderd. Echter ook volgens de Egyptenaren, Zulu's en Inca's is 21 december een einddatum en begindatum van een nieuwe cyclus. Deze veranderingen zijn al aan de gang. Het is ook een tijd dat alle rommel naar boven komt. Bestaande structuren verdwijnen, ze werken niet meer. Het kan zijn dat het elektrische systeem het begeeft, omdat de zon heel actief is. Zijn advies, een voorraad water, kaarsen en een zaklamp klaarzetten!

Vrielink, psychologisch astroloog is ervan overtuigd dat er astrologisch gezien veel gebeurt op die dag. Een transformatiepunt. In september 2008 is hiermee een begin gemaakt. Bestaande structuren zakken als kaartenhuizen in elkaar, zoals de economische crisis, het financiƫle bestel en het omvallen van wereldstructuren.

Volgens South, ook een kenner, zullen de tijd en het bewustzijn veranderen. Bereid je voor door het leven eenvoudiger te maken door te leren natuurlijk, liefdevol, eerlijk en gezond te leven. Tot 2033 zal een periode naar een hogere frequentie zijn.

Wat vind ik ervan? Ik hoop dat er inderdaad dingen gaan veranderen, het is nu wel een "zooitje". En ik denk dat ik maar gewoon naar m'n vaders verjaardag ga, als de wereld tenminste nog bestaat......

1 opmerking:

  1. Wat een mooi stukje :-) zoals je al schrijft, de wereld vergaat heus niet, dat hebben de maya's ook nooit gezegd. Het einde van de Maya kalender wil 'alleen maar' zeggen dat er een nieuw tijdperk zal komen. Inderdaad een tijdperk waarin een hoop veranderingen gaan komen, die op het moment al bezig zijn! Alleen maar positieve verandering voor de mensheid, de aarde en het universum. Volgens de maya's (en ik mag dat graag geloven) komt er een tijd van algehele harmonie, onvoorwaardelijke liefde en een grote verandering in de mensheid. Meerdere volkeren en groeperingen zijn het hier mee eens. Ik heb me ook behoorlijk verdiept in de gebeurtenissen op en om 21 december 2012. Maar wat we precies gaat gebeuren weet niemand en dat is misschien maar goed ook. Ik ben in ieder geval heel benieuwd en ga de beroemde datum met alle plezier tegemoet. We moeten ten slotte alles een keer meegemaakt hebben toch?! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen