zaterdag 21 juli 2012

Ben jij geworden wat je dacht te worden?

Teuni (6) "Mam, wat wilde jij vroeger worden toen je klein was?" Daar moet mamma eens overna denken......

Zijn de wensen, ideeën en gedachten van zo'n 30-35 jaar geleden uitgekomen? Toen nog spontaan denkend dat je alles kon worden, dat alles geweldig was, niet geremd door een verplichte beroepskeuze om de zekerheid te hebben een gezin te kunnen onderhouden, opleidingskosten, het familiebedrijf over te nemen of om iets te bereiken.

Gewoon vanuit het kinderhart, wat je echt leuk vond. Brandweerman omdat je het uniform zo mooi vond, niet denkend aan de nachtdiensten, het gevaar, etc. Juffrouw, omdat kinderen je zo leuk leken, niet denkend aan de bezuinigingen, de stress, onhandelbare kindertjes, etc.
"Nou Teun, mamma, wilde wel dierenarts worden of schoonheidsspecialiste. Ze vond best veel dingen leuk. Wat ze echt niet wilde, was heel de dag achter een bureau op een kantoor, binnen zitten. Dit stond er in het oude vriendenboekje van de tijd dat mamma net als jij op school zat.

"Maar mam, dat doe je nu toch?" "Ja Teun, dat doet mamma nu wel zo ongeveer....... En ze vindt het eigenlijk toch wel leuk".

"Gelukkig mam!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten